Opa und seine Follower

A farsangi mulatságok idején ezen a héten egy különlegességet ajánlunk olvasóinknak: egy a pécsi Lenau Ház kezdeményezésére meghirdetett német nyelvű képregényverseny nyertes munkáiból összeállított füzetet, melyet ezentúl könyvtárunk látogatói is kézbe vehetnek. 

2023-ban a Lenau Ház meghirdette második képregénykészítő versenyét általános iskola felső tagozatos és gimnazista diákok számára. Ezúttal „Opa und seine Follower”, azaz Papa és a követői, témában várták az alkotásokat az ország minden tájáról a lelkes tanulóktól. A pályázat célja az volt, hogy az említett korosztály foglalkozzon azzal a témával, hogy hogyan is zajlott az élet azokban az időkben, amikor még nem volt telefon és közösségi média. Hogyan tartották a kapcsolatot a magyarországi németek? A szorgos és kemény munka mellett hogyan jutott idő egymásra? Hogyan volt ez akkoriban lájkok, követők, szelfik és „chat”-ek nélkül?

A felhívásra az ország több településéről, többek között Bajáról, Dunaszekcsőről, Mórról és Békéscsabáról, érkeztek pályaművek. A legjobbakat egy szakmai zsűri válogatta ki, melynek tagjai az értékelésnél a kreativitás, a tartalom, a téma megjelenítése és a humor mellett a képregény esztétikájára is nagy hangsúlyt fektettek. A két korcsoportban három-három győztest hirdettek, akik értékes nyereményekkel gazdagodtak. 

A történetek, a tehetséges gyerekek rajzai és kreatív hozzáállásuk a témához kellemes összképet alkot, a képregényfüzetet így minden korosztálynak szívből tudjuk ajánlani. 

Opa und seine Follower. Die besten Comics 2023 (Papa és a követői. A 2023-as verseny legjobb képregényei)
Pécs: Kulturverein Nikolaus Lenau, 2023
[21 oldal]
Nyelv: német

Az ajánlóinkban szereplő könyvek (amennyiben nincs más feltüntetve kizárólag kikölcsönzés céljából) megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében.
További információ: info@bibliothek.hu