Stefan Stader: Sammelwerk donauschwäbischer Kolonisten VII Sche-Sz

A könyv borítója

15 évvel ezelőtt jelent meg Stefan Stader alapművének első kötete. 2011-ben, 8 évvel a szerző halála után adták ki az eddigi utolsó kötetet, mely az alfabetikus listát az S betű végéig folytatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sorozat kötetei ábécérendben közlik a Németországot a 18. században elhagyott összesen 47 000 Duna menti sváb telepes listáját. Óriási segítség ez azon családfakutatóknak, akik őseik származási helyét keresik. Az adatok sajnos nem teljesek, de sok minden kiolvasható belőlük.A kötethez tartozik a családnevek, a származási helyek és a letelepedési helyek mutatója is. Az adatok forrásait az egyes bejegyzések tartalmazzák.

Nem lehet pontosan tudni, hogy folytatják-e Stefan Stader munkáját, de minden Duna menti sváb családfakutató azt kívánja, hogy a sorozat további kötetei is megjelenjenek. * Annak ellenére, hogy nem teljes, a telepeslista a Duna menti sváb családfakutatás legfontosabb segédeszközei közé tartozik.

Stefan Stader: Sammelwerk donauschwäbischer Kolonisten VII Sche-Sz (Duna menti sváb telepesek névsora VII Sche-Sz)
Sindelfingen : AKdFF, 2011.
(Schriftenreihe zur donauschwäbischen Herkunftsforschung ; 170.)
XXX+815 o.
Nyelv: német

*2017-ben kiadták a sorozat záróköteteit: Sammelwerk donauschwäbischer Kolonisten  Teil VIII. T-Wa és Teil IX .We-Z záróköteteit, könyvtárunkban a teljes sorozat megtalálható.

Az ajánlóinkban szereplő könyvek megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében. További információ: info@bibliothek.hu