Großmutters Küche

A könyv borítója

1994-ben jelent meg első alkalommal a Wild Anna és Katalin által összeállított “Großmutters Küche” (Nagymama konyhája) című receptkönyv. A kötet, amely nagyban hozzájárul a hagyományok megőrzéséhez, most újból kapható a pécsi Lenau-házban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyv jóval több egyszerű receptgyűjteménynél. A bevezető fejezetekben ismerteti a magyarországi német konyha általános jellemzőit, hogy melyik ünnephez milyen ételek tartoztak és egyéb hasznos információkat kaphatunk a témáról.

A legnagyobb részt természetesen maguk a receptek adják, melyeket a szakácskönyveknél megszokott kategóriákra osztottak. Néhány tipikus ételről színes fotókat is közöl a mű.

A kötet ötven magyarországi német településről tartalmaz recepteket. Nem csak jól használható szakácskönyv, hanem egyúttal a magyarországi németek néprajzának fontos kiadványa.

A kiadványnak minden magyarországi német háztartásban ott a helye, ezért ajánljuk, ha még nincs meg Önöknek, vásárolják meg most a Lenau-háztól (7621 Pécs, Munkácsy Mihály utca 8. – Tel./Fax: 06 72/332-515, Email: lenau@t-online.hu).

Anna Wild – Katharina Wild: Großmutters Küche. Ungarndeutsche Gerichte für Alltag und Festtage (Nagymama konyhája. Magyarországi német ételek hétköznapokra és ünnepekre)
Budapest : ELTE Germanisztikai Intézet, 1994.
1. kiadás
139 o. : ill. 8