Horst Dieter Schlosser: dtv Atlas Deutsche Literatur

A könyv borítója

A német egyike a legfontosabb irodalmaknak, ismerete az általános műveltség része. A legfontosabb adatok megkereséséhez ideális kézikönyv a dtv Atlas Deutsche Literatur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dtv-atlaszok – Magyarországon SH Atlasz vagy egyszerűen Atlasz néven ismert – számos tudományterületről szolgáltatnak tudásanyagot az akupunktúrától a világtörténelemig. Nagy mennyiségű információt tartalmaznak, de elég kicsik ahhoz, hogy szükség esetén gond nélkül magunkkal tudjuk őket vinni.

A német irodalommal foglalkozó kötet a német nyelvű országok irodalomtörténetét követi végig a 8.-tól a 20. századig. Foglalkozik a történelmi háttérrel is, a számos ábra segít az olvasókat az összefüggések megértésében. A könyv foglalkozik a szerzőkkel, a művekkel, az irodalmi műfajokkal és az irodalmi élettel általában. A névmutató mellett tárgy- és helynévmutatót is tartalmaz. Rövid bibliográfia is helyet kap benne.

A könyvet mindenkinek ajánljuk, aki a német irodalommal kapcsolatos tényeknek akar utánanézni. Különösen ajánlott germanisztika szakos hallgatóknak a vizsgára készüléshez.

Horst Dieter Schlosser: dtv Atlas Deutsche Literatur (dtv Atlas Német irodalom)
München : Deutscher Taschenbuch Verlag, 1983.
(dtv Atlas)
309 o. : ill.