Stefan Teppert (szerk.): Die Erinnerung bleibt. Band 4, K-L

A könyv borítója

1995-ben, a Hartmann Verlagnál jelent meg a második világháború utáni Duna menti sváb irodalmat átfogó, Die Erinnerung bleibt című antológia első kötete. A legújabb, negyedik kötet, mely K és L kezdőbetűs szerzők műveit tartalmazza, tavaly látott napvilágot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új kötet 62 alkotótól közöl műveket, köztük számos magyarországi némettől. Az antológiában több generáció is képviselteti magát Kerényi Károlytól Korb Angéláig. A művek mellett szerzőjük rövid életrajza is megtalálható. A függelék felsorolja a szerzők valamennyi publikációját, ideértve a sajtó- és tudományos megjelenéseket is, az írók, költők kitüntetéseiről is tájékozódhat az olvasó.

A kiadvány számos másodlagos irodalmat ajánl a további kutatáshoz, a szerzői álneveket is feloldja. Az antológiák és gyűjteményes kötetek felsorolása is nagyban segíti az érdeklődők tájékozódását.

A kötet verseket és prózát egyaránt tartalmaz, és mivel egy-egy szerző életművére átlagosan 15 oldal jut, a könyv – elődeihez hasonlóan – jó kiindulópont a Duna menti sváb szerzők munkásságának megismeréséhez.

Stefan Teppert (szerk.): Die Erinnerung bleibt. Donauschwäbische Literatur seit 1945. Eine Anthologie. Band 4, K-L (Az emlék megmarad. Duna menti sváb irodalom 1945 után. Antológia. 4. kötet, K-L)
Sersheim : Hartmann Verlag, 2009.
1144 o. ; ill.