Wilfried Kniesel: Donauschwäbische Familiengeschichtsforschung

A könyv borítója
Számos kiadvány segíti a családfakutatókat, de legtöbbjük csupán általános módszereket, forrásokat és tippeket tartalmaznak. A Duna Menti Sváb Családfakutatók Egyesületének kiadványa (AKdFF) a Duna menti sváb szakterülettel foglalkozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az AKdFF-et 1975-ben alapították, ez a könyv a 10 éves jubileumára készült. Az alcím kihangsúlyozza, hogy közlik benne a társaság tagjainak listáját, de semmi esetre sem ez a kötet legfontosabb része. Sokkal értékesebb a kutatáshoz szükséges primer és szekunder források felsorolása. A kézikönyvi fejezeteket hét, a Duna menti svábság történetének kérdéseivel foglalkozó tanulmány követi. Bár a könyv csaknem húsz éve jelent meg, még mindig jól használható, legtöbb adata máig aktuális.

A kötet célcsoportját természetesen a családfakutatók alkotják, de a történeti tanulmányok mások számára is hasznos olvasmányok lehetnek.

Wilfried Kniesel: Donauschwäbische Familiengeschichtsforschung. Festbuch zum zehnjährigen Bestehen des AKdFF mit dem Verzeichnis seiner Mitglieder (Duna menti sváb családfakutatás. Emlékkönyv az AkDFF tízéves fennállására a tagok jegyzékével)
Schriesheim : AKdFF, 1985.
303 o.
Nyelv: német