Deutscher Kalender 2013

Mint már több mint öt évtizede, ezúttal is megjelent a következõ évre szóló Deutscher Kalender. A naptár minden kétséget kizáróan a magyarországi németek legjelentõsebb rendszeres kiadványa a Neue Zeitung mellett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hagyományt meg kell õrizni, ennek értelmében a naptár felépítése megfelel a megszokottnak. Újra olvashatunk városokról, községekrõl, partnerkapcsolatokról, a német anyanyelvrõl. Az ifjúsági és az egyházi szekció sem hiányzik, ismét izgalmas cikkeket olvashatunk a magyarországi német történelemrõl, érdekes történetek és irodalom is helyet kap a kötetben.

A felépítés tehát nem változott, de a kiadvány a magyarországi németség elmúlt évének legfontosabb eseményeirõl számol be, érdekes személyiségeket mutat be. A könyv, ha nem is egész évre, de az év elejére egészen biztosan elegendõ olvasnivalót nyújt. A kalendáriumot ezúttal is az aktuális BlickPunkt-verseny képei díszítik.

A Deutscher Kalendert a megszokott módon, a Neue Zeitung szerkesztõségétõl (1062 Budapest, Lendvay u. 22. tel.: 1 /302 68 77, email: neueztg@hu.inter.net) lehet megrendelni, ára 800 Ft (plusz postaköltség).

Deutscher Kalender 2013 : Jahrbuch der Ungarndeutschen (Német kalendárium 2013. A magyarországi németek évkönyve)
Budapest : Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, 2012.
320 o. : ill.
Nyelv: német