Udo Pörschke: Unter dem Buddha-Baum

A könyv borítója

Az utóbbi években sok német telepedett le Magyarországon, egy részük új hazát keresett, mások a munka miatt jöttek. Ezekben a csoportokban számos mûvész is volt, mint például Udo Pörschke, aki 2011 nyara óta Bonyhádon él.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udo Pörschke tanár és író. Tanárként gyakran kreatív írással foglalkozik, azaz segít az ifjú írópalántáknak továbbfejlõdni. 2006-ban kezdett el írni, maga is kitanulta az írás mûvészetét. Udo Pörschke 2012 nyár elején a Magyarországi Németek Házának vendége volt, ahol 80 Minuten um die Welt (80 perc alatt a Föld körül) címen válogatást olvasott fel a világ különbözõ részein játszódó novelláiból.

Legújabb kötete, az Unter dem Buddha-Baum 2012. november 5-én jelent meg Szekszárdon. 13 novellát tartalmaz, melyek ismét új országokat, területeket mutatnak be az olvasóknak. A könyv tematikája sokszínû, mesél elõítéletekrõl, segítõkészségrõl vagy a karácsonyról, illetve egy bûnügyi történet is helyet kap benne. A szövegek mottói Buddhától vagy a buddhista hagyományból származnak.

Pörschke könyvét mindazoknak ajánljuk, akik tartalmas szórakozásra vágynak és szívesen fedeznek fel új helyeket és helyzeteket. A könyv, melynek címadó novelláját a Német Katolikus Felnõttképzési Intézet 2011-es díjával tüntették ki, 2 200 Ft-ért (postaköltséggel együtt) a szerzõtõl rendelhetõ meg a poerschkito@yahoo.de címen.

Udo Pörschke: Unter dem Buddha-Baum: und zwölf weitere Geschichten (A Buddha-fa alatt és tizenkét másik történet)
Szekszárd : Nyomdai Ötletek Kft., 2012.
136 o.
Nyelv: német