Szepes Mária: Spiegeltür in der See

A könyv borítója

Szepes Mária nemcsak a hazai ezoterika vezető személyisége volt, hanem jelentős science fiction író is. Sok műve németül is megjelent, köztük ez a könyv (Tükörajtó a tengerben) is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az írónő legismertebb regény A Vörös Oroszlán, melyben ezoterikus tanok és a fantasztikum keverednek. Két évvel 1946-os első kiadása után betiltották, ennek ellenére – vagy részben épp emiatt – kultuszkönyvvé vált. Szepes Mária science fiction regényeinek különleges atmoszférája van. Nem könnyű olvasmányok, de fontos kérdésekkel foglalkoznak.

A Tükörajtó a tengerben a 22. században, egy Aquapolis nevű tenger alatti városban játszódik. Egy idegen jelenik meg a tengerből, aki – úgy tűnik – egy másik világból származik. Ez konfliktusokhoz vezet, melyek a víz alatti emberek világát megrázó felismeréshez vezet.

A könyvet mindazoknak ajánljuk, akik Szepes Mária műveit ill. magyar science fictiont német nyelven szeretnének élvezni.

Mária Szepes: Spiegeltür in der See (Tükörajtó a tengerben)
München : Heyne, 1982.
238 o.
Nyelv: német

Az ajánlóinkban szereplő könyvek megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében. További információ: info@bibliothek.hu