E. Haberkern, J. F. Wallach: Hilfswörterbuch für Historiker 1-2.

A könyv borítója

Minden tudománynak megvannak a maga szakkifejezései, amik a szakemberek számára nem ugyanazt jelentik, mint a laikusuknak. A történettudomány sem kivétel ez alól. Ez a szótár több mint 30 000 történelmi fogalmat magyaráz meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mű a középkorral és az újkorral foglalkozik. Nem csak a német történelmet vagy a német nyelvű országok történelmét veszi figyelembe, világtörténelmi fogalmakat is megvilágít. A magyarázatok rövidek és precízek, sok utalással. Idegen nyelvi szavak is találhatók a kötetekben. A kiadvány a jog- és államügyekre fokuszál, de más részdiszciplínák fogalmait is tartalmazza. A kétkötetes munka kompakt kiállítású, ha szükséges, magunkkal is tudjuk vinni.

Ugyan a mű már több évtizedes, még mindig jól használható. Hasznos segédeszköz nem csak történészek, hanem egyetemi hallgatók számára is, vagy mindazoknak, akik egy történelmi szakszöveget ill. történelmi regényt szeretnének megérteni.

Eugen Haberkern, Joseph Friedrich Wallach: Hilfswörterbuch für Historiker 1-2. Mittelalter und Neuzeit (Történészek segédszótára 1-2. Középkor és újkor)
München : Francke, 1974.
678 o.
Nyelv: német

Az ajánlóinkban szereplő könyvek megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében. További információ: info@bibliothek.hu