P. Mergast, G. Uhlenkamp (Hg.): Das neue Fünfzehn-Minuten-Theater

A könyv borítója

A színjátszás sokkal több, mint csupán művészi tevékenység: erősíti egy csoport összetartozás-érzését, növeli a színészek kommunikációs kompetenciáját, stb. De a fiatalok nem kezdhetnek egyből Shakespeare tragédiáival. Ez a könyv rövid darabokat és jeleneteket tartalmaz, melyek különösen alkalmasak kezdő csoportok számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem csak maguk a szövegek olvashatóak a könyvben. Tartalmazza az egyes rövid műfajok magyarázatát,azok történetét. Megismeri az olvasó a blackoutokat, a szkeccseket, a vicc többféle típusát, természetesen sok példával. Olyan vidám jeleneteket közöl tehát a könyv, amelyek kiválóan alkalmasak színjátszó csoportok alakulásához. A cím “Tizenöt perces színházat” ígér. Valójában a legtöbb szöveg rövidebb 15 percnél, De a szerkesztők a mennyiség helyett a minőségre törekedtek: gyakran a legrövidebb jeleneteknek van a legnagyobb sikerük. A kötet a legfontosabb szakkifejezéseket ismertető kislexikont is tartalmaz.

A könyvet mindenekelőtt újonnan alakult színjátszóköröknek ajánljuk, de tapasztaltabb társulatok is találhatnak benne valami hasznosat.

Paul Mergast, Gisela Uhlenkamp (szerk.): Das neue Fünfzehn-Minuten-Theater (Az új Tizenöt perces színház)
München : Don Bosco Verlag, 1999.
167 o.
Nyelv: német

Az ajánlóinkban szereplő könyvek megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében. További információ: info@bibliothek.hu