Stefan Rettig – Josef Skribanek: Ortsfamilienbuch Vaskút (Waschkut) I-II.

A könyv borítója

A települési családkönyvek nagy segítséget nyújtanak a családfakutatóknak, mivel igen sok levéltári munkát megtakarítanak nekik. Az idén nyáron a Magyarországi Németek Családfakutató Egyesülete (Arbeitskreis ungarndeutscher Familienforscher, AKuFF) gondozásában megjelent vaskúti családkönyv azon családfakutatók munkáját könnyíti meg, akiknek a bácskai településen éltek őseik.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kétkötetes kiadvány a vaskúti anyakönyveket 1772-től 1947-ig dolgozza meg. A mű az AKuFF és Duna menti Sváb Családfakutatók Egyesülete (Arbeitskreis Donauschwäbischer Familienforscher) együttműködésével jelent meg. Alapját az 1772 és 1895 közötti vaskúti anyakönyvek mikrofilmmásolata jelentette, melyet később a helyi plébánia újabb adataival egészítettek ki.

A könyvön Valentin Bräutigam kezdett el dolgozni, az ő 1993-as halálát követően Josef Skribanek folytatta tevékenységét. Az újabb anyakönyvi adatok beszerzését Stefan Leitner és Stefan Rettig végezték. Skribanek és Leitner sajnos szintén nem érték meg a mű megjelenését.

A kiadvány a legtöbb családkönyvhöz hasonlóan épül fel, aki egy ilyet használt, az ezzel is el fog boldogulni. A könyvet elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek éltek felmenői Vaskúton.

Stefan Rettig – Josef Skribanek: Ortsfamilienbuch Vaskút (Waschkut). Batschka / Ungarn 1772-1947 Band I-II.
Baja : Arbeitskreis ungarndeutscher Familienforscher, 2010.
(Schriftenreihe vom _Arbeitskreis ungarndeutscher Familienforscher e. V. ; 4.)
(Schriftenreihe zur donauschwäbischen Herkunftsforschung des Arbeitskreises donauschwäbischer Familienforscher ; 165.)
(Deutsche Ortssipenbücher Reihe B ; 200.)
896 + 887 o.
Nyelv: német