Michael Görden (szerk.): Das grosse Buch der Phantastik. Band 1 – Das 19. Jahrhundert

A könyv borítója

A fantasztikus irodalom mindig nagy népszerűségnek örvendett, az ókortól egészen napjainkig. Néha elgondolkodtatja az embert, máskor kikapcsolja. Ez a kötet a zsánerbe tartozó klasszikus történeteket tartalmaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 20 elbeszélés között vannak időtlen klasszikusok, mint Az orr Gogoltól vagy a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete Stephensontól, de kevésbé ismert művek is helyet kaptak a kötetben, többek között Balzactól és Hawthorne-tól. A német nyelvű irodalmat Friedrich de la Motte Fouqué, E. T. A. Hoffmann, Wilhelm Hauff és Theodor Storm képviselik.

A könyvet ismert festmények reprodukciói díszítik. A némileg giccses borítót leszámítva a kiadvány tartalmilag és kiállítását tekintve is jól sikerült, a benne található műveket pedig azoknak is érdemes megismerni, akik nem érdeklődnek különösebben a fantasztikus irodalom iránt.

Az elbeszélések ideálisak hosszú utazások és strandolás idejére, így ebben a nyári hőségben különösen jó szívvel ajánljuk őket.

Michael Görden (szerk.): Das grosse Buch der Phantastik. Band 1 – Das 19. Jahrhundert (A fantasztikum nagykönyve. 1. kötet – A 19. század)
Bergisch Gladbach : Bastei Lübbe, 1984-
475 o. ; ill.
Nyelv: német