Andreas Rösler (szerk.): Wegweiser für genealogische und historische Forschungen

A könyv borítója

Az utóbbi időben egyre többen kutatnak őseik után és készítik el családfájukat. Ez a kézikönyv óriási segítséget jelent azon családkutatóknak, akiknek hozzátartozói Kelet-Közép- ill. Kelet-Európában éltek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A munka első kiadása 1978-ban jelent meg. Azóta számos politikai és társadalmi változás ment végbe a tárgyalt régióban, új források váltak hozzáférhetővé, a technikai fejlődés is megkönnyítette a kutatók dolgát. A kötet nem csupán általános információkat közöl a kutatómunka módszertanáról, hanem foglalkozik az egyes területekre jellemző kérdésekkel és lehetőségekkel is.

Az első fejezet ismerteti a legfontosabb általános forrásokat, hozzáférhetőségüket és hogy mire lehet azokat használni. A következő fejezetek az egyes német településterületekkel foglalkoznak, középpontban Lengyelországgal és a volt Szovjetunióval. A mi régiónk német lakosságának 100 oldalt szenteltek.

A kézikönyv jó kiindulópont azoknak, akik most kezdenek családkutatásba, de a “profik” is biztosan találnak benne új információkat.

Andreas Rösler (szerk.): Wegweiser für genealogische und historische Forschungen : in ehemals deutschen Siedlungsräumen im östlichen Europa (Útmutató genealógiai és történeti kutatásokhoz : Kelet-Európa egykori német településterületein)
Zittau : Graphische Werkstätten, 2009.
6. kiadás
515 o. : ill.
Nyelv: német