Nemzetiségeink képekben – 2010

A könyv borítója

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 2006 és 2008 után ismét a magyarországi kisebbségek életét bemutató fotógyűjteményt jelentetett meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyv alapja a Nemzetiségeink múltja és jelene című fotópályázat, melynek 154 legjobb képét tartalmazza a kötet. Az első oldalakon kaptak helyet a díjazott képek, köztük Békefi Antal Polányi passió (Polányer Passion) és Csizmadia (Der Tschismenmacher / Schuster) című képei is, melyek német témákat dolgoznak fel.

A fényképek jellemző motívumai az ünnepek és a hagyományok, sok kép mutatja be a régi temetők állapotát. A kötetben mind a tizenhárom magyarországi kisebbség helyet kapott, ezért is fordították le a bevezetőt valamennyi kisebbségi nyelvre. A fotók címeit magyarul, angolul és az érintett kisebbség nyelvén adják meg.

A könyvet mindenkinek érdemes átlapoznia, akiket érdekelnek a magyarországi kisebbségek, de azoknak is, aki csupán jól sikerült fényképeket szeretnének nézegetni. Az album megrendelhető a Művelődési Intézet webshopjából (www.polcon.hu).

Nemzetiségeink képekben – 2010
Budapest : Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Intézet, 2010.
76 o. ; ill.
többnyelvű