ELTE-hallgatók látogatása a Magyarországi Németek Házában

Elte hallgatók látogattak a könyvtárba

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem három német tanár szakos hallgatója látogatta meg a Magyarországi Németek Házát 2019. december 9-én, megtekintették a Neue Zeitung szerkesztőségét és a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központhoz (Zentrum) tartozó Magyarországi Németek Könyvtárát.

 

 

 

 

Frei Nándor könyvtáros egy előadás keretében beszélt a Zentrum tevékenységéről, az Abgedreht! és Blickpunkt országos projektekről, valamint a Zentrum-Programme im HdU rendezvénysorozatról.

A könyvtáros röviden bemutatta a Zentrum  tevékenységét

Ahogyan a tájékozódást szolgáló látogatásokkor bevett gyakorlat, úgy ezúttal is szó esett a könyvtár használatáról és gyűjtőköréről, valamint a könyvek beszerzésének folyamatáról is. A könyvtáros felhívta a látogatók figyelmét arra is, hogy az állományban helytörténeti monográfiák és diplomadolgozatok is találhatóak.

A könyvtárban diplomadolgozatok is és helytörténeti munkák is megtalálhatóak

Ezt követően egy beszélgetésre került sor, mely során kiderült, hogy jelenleg a helytörténeti témájú kiadványok iránt érdeklődnek. Rögtön megragadták az alkalmat, és be is iratkoztak a könyvtárba. Remélhetőleg ezzel ők is rendszeres látogatóinkká válnak, hiszen a Magyarországi Németek Könyvtára sokrétű szolgáltatásaival nem csak a tanulmányaik alatt, de a későbbiekben is az olvasói rendelkezésére áll.