Manzné Jäger Mónika: Traditionen kindgemäß pflegen

 

A könyv borítója

A hagyományok átörökítése elengedhetetlen egy nemzetiség fennmaradásához. Mivel a régi szokásokat a családokban már nemigen gyakorolják, ezt a feladatot az oktatási intézményeknek kell átvenni. Manzné dr. Jäger Mónika ezen könyve módszertani segítséget nyújt a német nemzetiségi óvodák nevelői számára.

 

 

 

 

 

 

 

A szerző főiskolai tanár a bajai Eötvös József Főiskola Nemzetiségi és Idegennyelvi Intézetében. Szakterületéhez tartozik többek közt a korai kétnyelvűség és a szociolingvisztika kisebbségi környezetben.

A kötet egyaránt kínál tényeket és módszertani útmutatást a pedagógusok számára. A népszokások megismeréséhez ez a könyv önmagában nem elég, de példái és utalásai segítségével könnyebbé teszi az óvodai munkát.

A könyvet elsősorban gyakorló óvónőknek ajánljuk, illetve az őket képző intézményeknek.

Manzné Jäger Mónika: Traditionen kindgemäß pflegen. Sitten und Bräuche von gestern für unsere Kinder von heute. Eine methodische Handreichung für die Erziehung an deutschen Nationalitätenkindergärten
(Hagyományőrzés gyermekekkkel. A tegnap szokásai és hagyományai a ma gyerekeinek. Módszertani segédlet a német nemzetiségi óvodák számára)
Baja : Bajapress, 2014.
103 o. : ill.
Nyelv: német