Horst Pötzsch: Die deutsche Demokratie

A könyv borítója

A magyar alkotmány sok tekintetben a német alaptörvény mintájára készült. Ezért is jó tisztában lenni vele, hogy hogyan működik a német demokrácia, miképp épül fel az államszervezet. Horst Pötzsch könyve a német állam felépítését és működését magyarázza el.

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyv olyan alapfogalmak ismertetésével kezdődik, mint a demokrácia vagy az alaptörvény. A mű történelmi példákon keresztül mutatja be, hogyan jutottunk el a mai állapothoz. A szöveg megértéséhez nincs szükség különleges ismeretekre, oktatáshoz is ideális. A kötetben számos illusztráció és ábra található, amelyek megkönnyítik az információk feldolgozását és izgalmasabbá teszik az olvasást.

Külön fejezetek foglalkoznak a politikában való részvétellel, a parlamenttel, az államelnök szerepével, a kormánnyal és a jogalkotással. A kötet tárgyalja Németország nemzetközi kapcsolatait és nemzeti szimbólumait is.

A könyv jó áttekintést ad az összetett német államrendszerről, ezért mindazoknak ajánljuk, akik német országismeretet tanulnak vagy érdeklődnek a politikai rendszerek iránt.

Horst Pötzsch: Die deutsche Demokratie (A német demokrácia)
Bonn : Bundeszentrale für politische Bildung, 1997.
143 o. : ill.
Nyelv: német