Ein Photoalbum aus dem Hause Habsburg

A könyv borítója

Habsburg Ottó halálával most nagyobb figyelmet kap az egykori császári és királyi család. Többnyire azonban politikai ténykedésüket emelik ki, pedig magánéletük is érdekes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a könyv Habsburg-Tescheni Frigyes főherceg családjának egy albumát teszi közzé, a főherceg az első világháborúban hadvezér volt. A mintegy 150 fotó nem a hivatalos oldalát mutatja a hercegi családnak: jellemzők a gyűjteményre a családi képek, a gyerekek, a kirándulások vagy a vadászatok fotói. Mivel a család élete jelentős részét Magyarországon töltötte, sok képet láthatunk magyar vidékekről, de a kirándulások által a Kárpát-medence számos táját megtekinthetjük.

Híres történelmi személyiségekkel is találkozhatunk a kötetben, mint II. Vilmos császárral vagy Ferenc Ferdinánddal. Az előszó számos hasznos tudnivalót közöl a Habsburgok tescheni ágáról, családfa segíti az olvasókat a családtagok azonosításában.

Az album közelebb hozza a hercegi családot az olvasókhoz: tudjuk, hogy ők is hozzánk hasonló emberek voltak, hobbijaik voltak, szerették a gyerekeiket és felelősséget éreztek az embereik iránt. A könyv művelődéstörténeti csemege, mindenkinek ajánljuk, aki közelebbről meg szeretne ismerkedni a nemesek életével.

Heiszler Vilmos, Szakács Margit, Vörös Károly (szerk.): Ein Photoalbum aus dem Hause Habsburg (Fotóalbum a Habsburg-házból)
Budapest : Corvina, 1989,
175 o. : ill.
Nyelv: német