Robert A. Heinlein: Ein Mann in einer fremden Welt

A könyv borítója

Nyaralóidő van, ilyenkor szívesen olvasunk valami könnyebbet. Ilyen lehet egy klasszikus science fiction-regény, mint például ez a Robert Heinlein-könyv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Heinlein az egyik legelismertebb amerikai SF-író, több műve elnyerte a rangos Hugo-díjat, őt magát a Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA) nagymesterévé választotta. Militarista gondolkodását sokszor kritizálták, például a később megfilmesített Starship Troopers című regénye kapcsán.

Az Ein Mann in einer fremden Welt (Idegen egy idegen földön) hősét egy Mars-expedíció utolsó túlélőjeként marslakók nevelték fel, majd egy későbbi expedíció a Földre hozza. Először a kormány érdekében megpróbálják elszigetelni, de később rátalál “családjára” és velük egy valódi otthonra.

Hősünk azonban sokkal több egyszerű embernél. Fantasztikus képességekkel rendelkezik és nem kötik az általánosan elfogadott erkölcsi szabályok. Lassan önálló lesz, létrehoz egy testvériséget és a kormány ellen kampányol.

A regény izgalmas, és az erkölcs és a vallás kérdéseiről való elgondolkodásra készteti az olvasót. Az utószóban a kiadó néhány sorban a földönkívüliek klasszikus SF-témájáról ír.
Robert A. Heinlein: Ein Mann in einer fremden Welt (Stranger in a Strange Land, Idegen egy idegen földön)
Stuttgart: Das Beste, 1985.
(Unterwegs in die Welt von morgen : Utopische Geschichten und Science-Fiction-Romane)
350 o. : ill.