Norbert Franck: Handbuch Presse- und Öffentlichkeitsarbeit

A könyv borítója

Azt, hogy hogyan végezzünk hatékony sajtó- és PR-munkát, meg lehet tanulni. Norbert Franck könyve elmagyarázza, mire kell ennél különösen figyelni, egyben praktikus tanácsokkal látja el olvasóit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kötet bemutatja a PR-tevékenység elméleti alapjait, tárgyalja az esetleges hibákat is. Különösen részletesen, nyelvtani és stilisztikai szempontokat is figyelembe véve foglalkozik a szövegalkotással.

A kiadványból megtudhatjuk, hogyan kell sajtóközleményeket írni, sajtókonferenciákat levezetni ill. interjúkat adni. Önálló fejezet ismerteti a különböző sajtótermékeket, melyekkel a PR-rel foglalkozók találkoznak.

A könyv hiányossága, hogy éppen csak említi az elektronikus kommunikációs eszközöket. Ezzel együtt jó kiindulópontot nyújt azoknak, akik olyan pozícióba kerülnek, melyben nagy jelentősége van a hatékony PR-tevékenységnek.

Norbert Franck: Handbuch Presse- und Öffentlichkeitsarbeit. Ein Praxisleitfaden für Vereine, Verbände und Institutionen (A sajtó- és PR-tevékenység kézikönyve. Gyakorlati útmutató egyesületek, szervezetek és intézmények számára)
Frankfurt am Main : Fischer, 2004.
2. kiadás
252 o.
Nyelv: német