Látogatók a budapesti Madách Imre Gimnáziumból

2018. november 8-án a budapesti Madách Imre Gimnáziumból érkeztek gimnazisták a Magyarországi Németek Könyvtárába. 

A Neue Zeitung szerkesztőségének megtekintése után a 16 diák és az őket kísérő pedagógiai asszisztens és két tanár az olvasóteremben a Zentrum és a könyvtár tevékenységéről hallhatott előadást.

Frei Nándor könyvtáros a diákoknak a Zentrum országos nagyprojektjeiről, a Blickpunktról, az Abgedreht!-ről, a TrachtTag-ról, illetve a Zentrum-Programme im HdU programsorozatról is mesélt.  Megemlítette, hogy milyen színes is a Zentrum tevékenysége, illetve a könyvtár hogy függ össze vele. Ennek szemléltetését jól elősegítették a könyvtárban is megtalálható kiadványok, mint a Blickpunkt-könyv, a Blickpunkt-naptárak, az Abgedreht! DVD-k és a Zentrum-Programme im HdU rendezvénysorozat programfüzetei.

A könyvtáros ismertette a könyvtár használatát, a gyűjtőkört, illetve beszélt a könyvtár múltjáról és jelenéről is. Az állománnyal kapcsolatban ezúttal is kiemelte, hogy nemcsak a kutatásnak szentelt, hanem a szórakozást szolgáló kiadványok is megtalálhatóak a könyvtárban.

A könyvtár bemutatását követően a diákok tovább ismerkedtek az állománnyal, végül Abgedreht!-DVD-k is kikölcsönzésre kerültek.