Látogatóban a németek házában

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium kilencedikes diákjai látogattak el ma a Magyarországi Németek Házába, hogy megismerjék az épületben tevékenykedő intézmények munkáját.

Frei Nándor a könyvtárban található érdekes és hasznos olvasmányokról beszél a diákoknak (fotó: Grund Lajos – Zentrum.hu)

A diákokat Scherzinger Mária, a Magyarországi Német Pedagógiai Intézet oktatási referense kalauzolta körbe, aki a német nyelvtanulással kapcsolatban adott tanácsokat nekik, illetve a lezajlott parlamenti választásokkal kapcsolatban is tájékoztatta őket.
A Magyarországi Németek Könyvtárában Frei Nándor fogadta a tanulókat és ismertette a könyvtár nyújtotta lehetőségeket.

 

Kölcseys diákok a Magyarországi Németek Házában (fotó: Grund Lajos – Zentrum.hu)

Miután Sós Gabriella a Neue Zeitung tevékenységéről beszélt a fiataloknak, a rendezvényteremben ízelítőt kaptak a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) projektjeiből. Ambach Mónika, a Zentrum-igazgatónője bemutatójában elsősorban a diákok számára is érdekes Magyarországi  Német Ifjúsági Filmünnepre helyezte a hangsúlyt és két Abgedreht! versenyfilm is levetítésre került.

 

 

Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója ismerteti a Zentrum munkáját (fotó: Grund Lajos – Zentrum.hu)

 

A Budapesten a VI. kerületben a Lendvay utca 22. szám alatt található Magyarországi Németek Házában gyakran fordulnak meg különböző csoportok, hogy több információt szerezzenek a német nemzetiségről.