Nagy Abonyi Melinda: Tauben fliegen auf

A könyv borítója

Nagy Abonyi Melinda új regénye mind a Német, mind a Svájci Könyvdíjat megkapta. Az Óbecsén (ma: Szerbia) született magyar írónő könyve új megjelenésként negyedik helyet ért el a keményfedeles könyvek német sikerlistáján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy Abonyi Melinda öt éves kora óta él Svájcban. Zürichben járt egyetemre, ma is ott él. Első irodalmi sikereit a 2000-es évek közepén érte el. Írói tevékenysége mellett több irodalmi performanszban is részt vett.

A Tauben fliegen auf az írónő második regénye. Története számos önéletrajzi elemet tartalmaz, mivel egy szerbiai magyar családról szól, akik Zürichbe települnek át. A regény fontos gondolata – ezt a fülszöveg is kiemeli -, hogy bár a család megérkezett Svájcba, de a társadalom nem fogadta be őket. A műben fontos szerepet játszik a régi és az új haza szembeállítása.

Nagy Abonyi regénye a német nyelvű és a magyar irodalom részének is tekinthető, mivel a magyarsághoz való kötődés a kötet egyik döntő eleme.

A regényt mindazoknak ajánljuk, akik az aktuális német nyelvű sikerkönyvek iránt érdeklődnek, valamint azoknak, akik szívesen olvasnak arról, hogyan boldogul egy magyar idegen földön.

Melinda Nadj Abonji: Tauben fliegen auf (Galambok röppennek fel)
Salzburg ; Wien : Jung und Jung, 2010.
3. kiadás
315 o.
Nyelv: német