Iskolások látogattak a könyvtárba

2018. március 21-én szerdán a Budapest XIII. Kerületi Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskola 8. b. osztálya látogatást tett a Magyarországi Németek Könyvtárában, hogy megnézze a Koch Valéria életéről és életművéről készült kiállítást. A diákoknak, Frei Nándor könyvtáros a Zentrumról és a Magyarországi Németek Könyvtáráról szóló rövid ismertetőjét követően, Wolfart-Stang Mária tartott a kiállítási anyaghoz kapcsolódó előadást és bemutatta a könyvtárban megtalálható Koch-műveket is.

Wolfart-Stang Mária előadás közben

Continue reading “Iskolások látogattak a könyvtárba”

NYÁRI SZÜNET a Magyarországi Németek Könyvtárában

Tisztelt Olvasóink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy könyvtárunk 2017. július 3. és július 14. illetve július 31. és augusztus 18. között nyári szünet miatt zárva tart.
Július 17. és július 28. között a könyvtár minden nap 8-15 óráig folyamatosan nyitva lesz.
Augusztus 21-től a megszokott nyitva tartás szerint várjuk kedves olvasóinkat.
A visszahozott könyveket a recepción nevük megadásával leadhatják.

 Könyvadomány Dr. Balogh F. Andrástól

Könyvtárunk 60, szorosan a gyűjtőkörünkhöz tartozó és 9 egyéb, német nyelvű kötetet tartalmazó könyvadományban részesült Dr. Balogh F. András jóvoltából.
A gyűjtőkörünkbe illő könyvek többek közt az alábbi témákba sorolhatóak: magyarországi németek történelme, művészet, kortárs irodalom, helytörténet, illetve politika.
Köszönjük az értékes adományt!

Continue reading ” Könyvadomány Dr. Balogh F. Andrástól”

Könyvadomány Lukács Albintól

Könyvtárunk 101, szorosan a gyűjtőkörünkhöz tartozó és 71 egyéb, német nyelvű kötetet tartalmazó könyvadományban részesült Lukács Albin jóvoltából.
A gyűjtőkörünkbe illő könyvek többek közt az alábbi témákba sorolhatóak: magyarországi németek történelme, néprajz, kortárs irodalom, helytörténet illetve politika.
Köszönjük az értékes adományt!

Continue reading “Könyvadomány Lukács Albintól”