bibliothek  
 
deutsch
 

Zentrum-munkatárs mint SF-író

13. 04. 2010 - 09:49 - deutsch
Néhány hónappal ezelőtt a Galaktika magazin közölte Mayer Istvánnak, a Magyarországi Németek könyvtárának könyvtárosának egyik novelláját. Ebből az alkalomból mutatjuk be írói tevékenységét.
Mayer István már gyermekkora óta szereti a fantasztikus történeteket. Első kedvence Jules Verne volt, a későbbiekben mégis Ray Bradbury Marsbéli krónikák című műve volt rá a legnagyobb hatással. Fiatal korában nem csak a klasszikus irodalom remekeit, hanem science-fiction regényeket is olvasott. Írással is hamar elkezdett foglalkozni, azonban élete első huszonnégy évéből csupán játékos versikék és félbehagyott regények maradtak hátra.

Írói pályafutásában a fordulatot a Galaktika magazin 2004-es újraindulása hozta. Amikor a következő évben novellapályázatot hirdetett a folyóirat, István úgy gondolta, hogy kipróbálja magát. Így született meg a Szabad akarat, mely a pályázaton a második helyezést érte el, így az írás megjelent a magazinban is. Még ugyanebben az évben jelent meg második, Árnyékban című műve, amit - a nyomtatott megjelenést illetően - hosszú szünet követett. Tavaly, 2009-ben baráti biztatásra legújabb, Élők című novellával is felkereste a Galaktika magazint és sikerrel is járt, ugyanis az írás helyet kapott a decemberi számban.
Seitdem wurde István Mayer mit einer anderen Kurzgeschichte fertig und er legt gerade letzte Hand an einer neuen Geschichte. Das Vorige nominierte er für die Hugó Preyer - Preisausschreibung für Amateurschriftsteller und das Letztere will er dem Galaktika schicken.

Bizonyára az Élők sikerének is köszönhető, hogy ebben a félévben más fiatal magyar szerzők mellett Mayer István novelláit is tárgyalták az ELTE S. Sárdi Margit vezette Sci-Fi szemináriumán.

Hogyan tovább? Mayer István elmondása szerint igyekszik évente legalább két új novellát írni és törekszik arra, hogy azok a lehető legjobbak legyenek.

 
Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!