bibliothek  
 
deutsch
 

"Kedvenc könyvem - egy barátság története" - indul a Goethe Intézet új pályázata

10. 05. 2010 - 11:49 - deutsch
A Goethe Intézet a Német Nyelvi Tanáccsal közösen pályázatot hirdet "Kedvenc könyvem - egy barátság története" címmel. A pályázatra felnőttek és fiatalok jelentkezhetnek a világ minden tájáról, a feladat pedig egy német nyelvű miniesszé írása, amelyben a pályázók méltatják kedvenc olvasmányukat, és elmondják, hogy miért éppen az illető könyv volt rájuk különösen lebilincselő, megrendítő vagy elbűvölő hatással.
A pályázók bármilyen könyvet választhatnak, amely eredetileg német nyelven íródott - legyen az szépirodalom vagy szakkönyv. Az írásokat augusztus 20-ig lehet beküldeni az interneten: www.goethe.de/lieblingsbuch, vagy postán: Goethe-Institut e.V., "Mein Lieblingsbuch", Dachauer Straße 122, D-80637 München.

A legeredetibb és legszebb indoklások beküldőire attraktív díjak várnak: az első díj egy szicíliai utazás a Studiosus Utazási Iroda szervezésében. A második díj Goethe műveinek 20 kötetes első kiadása 1840-ből. A harmadik helyezettet egy vadonatúj Apple iPad illeti meg, egy további pályázó pedig a "Bücher" magazin kétéves előfizetését kapja. Fiatalok és iskolai osztályok egyedi mozielőadást nyerhetnek. A legszebb írásokból összeállított antológia ősszel jelenik meg a Hueber Verlag gondozásában.

A Goethe Intézet "Kedvenc könyvem - egy barátság története" címmel meghirdetett pályázatával olyan egyedülállóan személyes és sokszínű gyűjtemény jön létre, amely túlmutat a bevett irodalmi kánonon, hitelesen és személyesen szól a kiválasztott könyvekkel való találkozásról és az irántuk érzett lelkesedésről, s ekképp ösztönzésül szolgálhat a majdani olvasóknak.

A "Kedvenc könyvem - egy barátság története" az elmúlt évek nagy sikerű pályázataihoz kapcsolódik: "A legszebb német szó" és "A legszebb első mondat" szerte a világon hatalmas érdeklődést váltott ki. A két pályázaton közel 22 000 ember vett részt 111 országból.

A "Kedvenc könyvem - egy barátság története" a Goethe Intézet és a Német Nyelvi Tanács közös projektje, s a Studiosus Reisen és a Hueber-Verlag támogatásával valósul meg. Sajtópartnerek: Die Welt, Bücher.
A beküldési határidő 2010. augusztus 20.

Bővebb információk és részvételi feltételek német nyelven: www.goethe.de/lieblingsbuch
Linkek:

 
Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!